1 NUMARALI KURAL:Kuru üzüm, hurma ve kuru kayısıların evde saklanması 15 ° C’yi geçmeyen bir sıcaklıkta ve% 70’den fazla olmayan bir nemde olmalıdır. 20 ° C’ye kadar periyodik sıcaklık artışına izin verilir. Kuru meyveler nemi ve sıcaklığı sevmezler, bu nedenle yeterince kuru ve serin bir yerde olmalıdırlar. Meyve ve meyveleri kilerde veya tavan arasında depolamak en iyisidir. Sadece bu koşullar altında, kurutulmuş gıdalar tüm faydalı özelliklerini uzun süre koruyacaktır. Mutfakta meyve ve çilek tedarik etmeye karar verirseniz, bunları bir dolapta saklayın. Kurumuş gıdaların yakınında ısı yayan (buzdolabı veya mikrodalga) ev aletleri olmadığından emin olun. Çaydanlık ve ocağın yanına tarih ve kuru üzüm saklamayın. Pişmiş bir yemekten çıkan buharlar kuru meyvelerle kaplara nüfuz edebilir ve vaktinden bozulmalarına neden olabilir. Malzemeleri saklamak için mutfağın en uzak köşelerini kullanın.

2 NUMARALI KURAL: Ayrı depolama Kuru üzüm, kuru kayısı ve hurma – birlikte veya ayrı olarak nasıl saklanır? Farklı meyve ve meyveleri karıştırabilir miyim? Deneyimli ev hanımları, her tür ürünün kendi kapasitesine sahip olması gerektiğini bilir. Kurutulmuş meyvelerin hepsini birlikte kullanmayı planlıyor olsanız bile bu kural dikkate alınmalıdır (komposto veya unlu mamullerde). Her ürün tipi için kendi kavanozunuzu veya çantanızı hazırlayın. Etiketlemeyi unutmayınız, böylece gerekli kuru meyveleri kabinde kolayca bulabilirsiniz.

3 NUMARALI KURAL:Kuru meyveler kuru cam, seramik veya tahta kavanozlarda saklanmalıdır. Tüm kutuların neme ve kazara döküntülere karşı korunmak için sıkı kapakları olması gerektiğini unutmayın. Bulaşıkların sıkılığını mutfak dolabının en uzak köşesine koymadan önce kontrol etmeyi unutmayın.